zondag 5 augustus 2012

Sla uit een potje....

Ondertussen zijn wij alweer ruim een week on tour door Zweden, op zoek naar mooie antieke vondsten op de loppis, bij de boertjes, onze eigen contacten en natuurlijk de veilingen. Vorige week hebben in de provincie Dalarna ons onderkomen gevonden en vandaar uit wordt er heen en weer gekacheld.


Natuurlijk eerst naar Mora. De geboortestreek van de mooie Mora klokken. Mora stad is klein maar gezellig. Wayne's schenk grote koppen koffie en maakt heerlijke toast.

Maar...hoe ongelooflijk het ook is, geen sterveling hier kent de Mora Klok! Het is een schande!
Alles, maar dan ook echt alles draait hier om de Dalahaster paardjes. De klokken zijn vergeten goed.
Wij voelen ons als Japanners in Amsetrdam. Verbaasd rond kijken dat de Hollanders niet op klompjes lopen en in molens wonen.(Wij weten in ieder geval nog wat klompen en molens zijn. Toch?) maar kom op zeg...
De Mora Klokken...
Dus op zoek naar opheldering. Als wij aan een Zweeds stel vragen naar de Mora klokken, komen zij met een ijzeren bel aanlopen.
Wat moet je in zo'n situatie? Hard lachen? Janken van verdriet? Ik kon mijn lachen niet inhouden en dat resulteerde uiteindelijk dan toch ook in die tranen....
Echt, ik had echt niet op elke hoek van de straat een Mora verwacht maar in Mora Kommun geen enkele is toch wel triest hoor. Niets ten nadele van de mooie Dalahasters hoor. Daar ben ik ook een liefhebber van, de oude uiteraard...

Anyway... terug in ons trollengrotje (we bivakkeren hier in een Efteling-achtig trollendorpje met oude houten hutten en heel veel muggen (met dank aan het Siljan meer) en dan maar eten koken.
Ik neem de sla uit de boodschappenmand en haal het plastic eraf en wat zie ik...Sla koop je hier echt in het potje, met de worteltjes in de zwarte aarde. Nou kijk...da's pas vers! Mora heeft weer iets goed gemaakt met Eefke...


de tomaatjes zijn hier trouwens ook waanzinnig lekker

Maar alle gekheid op een stokje, er moet wel gewerkt worden dus laden wij onze bus vol met moois.


Morgen zakken wij weer af naar het zuiden om daar nog te laden en dan beginnen wij aan onze tocht naar Nederländerna. 
Zaterdag a.s. moet alles weer mooi opgepoetst in de winkel staan.
Inclusief 6 prachtige Mora klokken...en waar we die vandaan hebben? Ach ja...goed zoeken en dan zijn ze echt nog wel te vinden in Mora Kommun.

Liefs
Eef6 opmerkingen:

 1. ik geniet echt van deze trip. blij te horen dat je mooie klokken op de kop hebt kunnen tikken. lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je blog en je winkel ontdekt.. ga eerst eens rondneuzen. Erg leuk spul en leuke blog.
  Wat is trouwens een "schoenveter" kleedje. Vanwaar die naam? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb je dan toch nog wat van die klokken kunnen vinden.

  Groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog veel plezier in het mooie Zweden.
  Lieve groetjes van Bianca
  ps. Ben benieuwd naar jullie vondsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk moet ik met je meelachen om de vergelijking met Nederland, maar o wat jammer dat ze er niet zijn, je vindt ze vast hoor...een geweldige zoektocht die je al weer heel mooie momenten heeft opgeleverd.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Interessante e chiarificatore questo post! E pensare che io credevo che la città Mora fosse il regno dei mora orologi. Pensavo a interi negozi con orologi nelle vetrine. Tutto ilo mondo è paese. Se chiedi ad un romano la storia del colosseo raramente avrai una risposta.
  Gina
  (Spero nella traduzione!)

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie. Altijd leuk! Graag tot de volgende blog. Groetjes, Eeflien