Nu ben ik zelf niet zo`n goede kok, maar wie lekkere, leuke, grappige, heerlijke, wat moeilijker of juist super gemakkelijk, snel klaar of we `staan uren in de keuken` recepten heeft, laat het ons weten.
Wij willen ze graag op de site (http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/juule/c-884196/kerstrecepten/) publiceren zodat iedereen ervan kan genieten.
Via deze blog (jaja, sinds kort ben ik aan het bloggen) kan er gestemd worden op een recept.
Het recept met de meeste stemmen krijgt van Juule een Tas Vol Keuken Verrassingen. De inhoud blijft nog even 'geheim recept'
Doe je ook mee?
Ik heb zelf de aftrap gegeven met mijn oh zo geliefde Æbleskiver en Gløgg.
Ik heb zelf de aftrap gegeven met mijn oh zo geliefde Æbleskiver en Gløgg.
Wil je dit ook proeven? Het recept staat dus op de site.
Ok, nu eerst de klok een uurtje terug ...
Tot gauw!
Juule
The Housing Month in October is over. Now we can use November for the preparation of the party season.
Well, I'm really not a good cook, but everybody who knows delightful, more difficult or even super-easy, quick or we are 'hours in the kitchen" recipes, please let us know.
We would like to publice them on the site (http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/juule/c-884196/kerstrecepten/) so everyone can enjoy them.
Through this blog (yes, recently, I started blogging) can vote at a recipe.
The recipe with the most votes gets a bag full of Juule Kitchen Surprises. The content will remain as "secret recipe" for now.
So please join us...
I have kicked off with my oh so beloved and Æbleskiver Glogg.
Would you like to try this? The recipe on the site. We can mail you the English version.
See you soon!
Kind regards,
Juule
Wat een leuk idee!!!! Maar daar moet ik wel DIEP over nadenken zeg...ben ook niet zo'n "kookerd"......maar ik zal eens fronsen, kijken wat er gebeurt;)!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Lynda
Ik kan niet vlug koken alleen heeeeeel uitgebreid...............en heb net een recept op mijn blog gehad....mag die erop....tid heerlijk hoor mijn stoofpot.........welterusten.........liefs Ria...
BeantwoordenVerwijderenkom net bij de spotlight van Lynda vandaan ik ga je volgen!
BeantwoordenVerwijderenik zag dat je winkel maar +/- 50km bij ons vandaan is.........wij komen een keer langs!
Ik ben helaas geen echte kok maar misschien kan ik iets bedenken??? reken er niet te veel op!
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com
Zag je in de spotlight bij Lyn.....tja, in één klap beroemd dus....;)
BeantwoordenVerwijderenGa je volgen hoor.
Fijne avond
Hallo Eeflien,
BeantwoordenVerwijderenAls je op zoek bent naar een typisch Deens kersttoetje, moet je Ris à l'amande (oftewel rijst à la amandel) maken! De Denen eten dit toetje op kerstavond en ze verstoppen in de schaal één hele amandel. Degene die de hele amandel in zijn portie vindt, houdt de amandel verborgen totdat de hele schaal leeg is. Als je de gelukkige winnaar bent, krijg je traditioneel als beloning een marsepeinen varkentje.
Voor 4 porties heb je nodig:
60 gr dessertrijst
½ l melk
50 gr suiker
25 gr gepelde amandelen (in stukjes gehakt)
2-3 dl slagroom
Kook de rijst in de melk tot een zeer dikke pap. Laat het geheel afkoelen. Breng de pap op smaak met de suiker en eventueel vanillesuiker, en roer de gehakte amandelen erdoor. Klop de slagroom stijf en roer die voorzichtig door de rijstepap. Serveer er warme kersenvlaaivulling bij en je hebt een heerlijk toetje, eet smakelijk!
Hartelijke groet,
Ingrid