zaterdag 27 november 2010

Nieuwe Zomer Catalogus GreenGate

Met de wintermaanden in het vooruitzicht, knus op de bank met een warme deken, de geur van appeltaart en gezellig brandende geurkaarsjes zit ik op de bank met voor mij de nieuwe zomercollectie van GreenGate.



En ik ben helemaal in jubbelstemming. Voor wie mee wil genieten:


Ben jij ook zo enthousiast en wil je bepaalde artikelen ab-so-luut niet missen?
Laat het ons weten via info@juule.nl en wij houden het voor je gereserveerd.

Ik blader er nog eens doorheen....;-)

Fijn weekend.
JUULE
Eeflien de Jonge

Zweedse Lekkernijen

Nu weten de meesten wel dat ik gek ben op Scandinavie, maar eerlijk is eerlijk. Als ik aan' t eten en drinken denk dan wint Zweden toch wel met stip. Daar gaat het mij vooral om de traditioneel gemaakte lekkernijen.
Laat ik nou afgelopen weekend in Gothenborg tegen Raymond Löfgren aanlopen.... en laat hem nou net één van de eigenaren zijn van één van Zwedens oudste fabriek die dat soort lekkernijen maakt. Er hangt altijd zo'n soort engel boven mij lijkt het wel ;-)

Hoe dan ook. Er komt veel lekkers naar Juule. Wij gaan beginnen met de snoeperijen en dranken voor de kerst. En ik kan je verzekeren.. De Gyllenglögg is goddelijk! Even warm maken en achteroverslaan. Er zit geen alcohol in maar je krijgt het spontaan warm. Zalig! En de traditioneel gebakken Pepparkakor. Nou.. die smaken toch echt heel anders en veel lekkerder dan de Pepparkakors van Ikea..En dan de snoepjes in apothekersflesjes.. yummie.. Zo kan ik uren doorgaan en je zult begrijpen dat ik iets ben aangekomen maar alles voor het goede leven.



Binnenkort komen de kratten bij ons binnen en dan is alles ook via de website bestellen. Wil je vast iets reserveren, laat het ons gerust weten dan zorgen wij dat het bij je thuis wordt afgeleverd. Of het nu voor de kerst is of voor daarna....







Now most people know that I love Scandinavia, but to be honest, when it comes to food, candy and drinks, Sweden is the winner for me. And then I mean the mainly made traditional delicacies.



When I was in Gothenburg last weekend I met Raymond Löfgren and guess what? He is one of the owners of one of Sweden's oldest plant that makes that kind of delicacies. It seems there is always some kind of angel above me, leading me the way...;-)
Anyway. There will be many goodies from Sweden at our webshop. We start with the sweets and drinks for Christmas. And I can assure you .. The Gyllenglögg is divine! There is no alcohol in it but when you drink it, your body gets warm spontaneously. Awesome! And the traditionally baked Pepparkakor. Well .. they taste really quite different and much better than the Ikea Pepparkakor .. And the candy in pharmacy bottles .. yummie .. I can go hours and you will understand that I gain a little bit weight, but thats all for the good life.


Soon the products will be delivired to our store and then its also available in our webshop. If you want to order we can send it to your address right away. Whether its for Christmas or later ....
Joy!


Juule

donderdag 25 november 2010

Terug in Holland

Het was ge-wel-dig in Gothenborg.
Er was sneeuw, er waren lieve mensen, er waren prachtige gebouwen, er was bijzonder goed eten, er hing een geweldige kerssfeer in Lisaberg, en het is gelukt om met nieuwe ideeen en nieuwe artikelen weer naar huis te gaan.
Er was weinig tijd om de stad zelf te zien maar het is wel gelukt een paar snapshots te maken....

het uitzicht vanuit onze kamer in de Bed & Breadfast.


De prachtige houten huizen waar  ik zo verliefd op ben....Ooit..Ooit (hoop ik) koop ik zelf zo'n huis.. en dan maak ik er ook een B&B in... Dus wie wil logeren in Zweden...over een paar jaar... onthou:  B&B Juule..


In gesprek bij  Frosta Design. Wat een geweldige ideeen hebben deze twee meiden.


Toch nog even snel naar Lisaberg.. want daar was de Designers Tower. En daar moesten wij uiteraard ook naar toe. Dat was niet erg hoor... wij genoten van de kerstsfeer.


en wij genoten van de mooi geknipte heggen...


en de beestjes...


lieve beestjes...


en er was sneeuw. Niet in de stad zelf maar wel in het bosgebied waar wij mochten logeren...


Heerlijk he?

zaterdag 20 november 2010

Het Kersttuintje van Juule

 In de binnentuin achter de winkel is de kersttuin te vinden.
Even gluren?



 

wij denken ook aan de vogeltjes..



rode besjes...


en zinken harten


stenen hangertjes


hout en zink


proost







Laat de sneeuw maar komen...


Binnenkijken


rust


een nieuwe aanwinst van De Tweede Lente
 



Hier plof ik vanavond neer met een stapel lees- en geniet voer...
Even niets anders doen dan nieuwe inspriratie opdoen en bedenken wat ik mee neem uit Gothenburg.

Kerstsfeer bij Juule


Flesjes gevuld met gedroogde ecalyptus


Jeanne d'Arc...


Dear lord...


Engelachtige wezentjes

Paardjes van Dalarna maar dan net even anders...


Aardewerk


zicht naar voren


Dik gebreide dekens en kussens...


Kandelaren en engeltjes en prachtig knipwerk van Jette Frolich


Een knapperend haardvuurtje


Vroomheid


vilt om de kaarsenhoudertjes van En Gry og Sif


Zegeningen


en stillevens....


wij hangen de laarzen...


God Jul


Kaars stickers..Maileg is echt geweldig!


Pixy Boy & Girl


Swingende sneeuwmannekes